grafiekwerkplaats


creatieve workshops in binnen- en buitenland

Workshop Linosnede, Etsen en Lithografie

Grafiekwerkplaats komt naar je toe, als je dat wilt, maar ook in mijn atelier in Dordrecht kun je een workshop volgen. Een dag, een middag, een weekend of een paar avonden. Omdat het atelier niet zo groot is kunnen er niet meer dan vier deelnemers tegelijkertijd werken.

De workshops die je kunt volgen zijn Linosnede, Etsen en Lithografie.

Voor een eenvoudige linosnede, ets of litho ben je doorgaans een paar dagdelen bezig, maar je kunt het zo gek maken als je wilt. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen omdat dat nogal kan wisselen. Dat is weer afhankelijk van de oplage die je wilt maken en het formaat van je prent.

 

grafiekwerkplaats Dordrecht

De plaatpers heeft een breedte van 60 centimeter, voor linosnede moet de rol omhoog worden gezet waardoor de maximale breedte zo'n 50 centimeter wordt. Op deze pers worden ook de lithografieplaten gedrukt. Er is overigens ook een kleiner persje aanwezig.

 

grafiekwerkplaats Dordrecht - degelpers

De degelpers is geschikt om linosnedes in een grote oplage te drukken, het maximale formaat van de drukvorm is ongeveer 20 bij 35 centimeter, het maximale papierformaat is 25 bij 40 centimeter. 

In het atelier staat ook een Korrex hoogdruk proefpers. Voor een oplage van prenten tot (ongeveer) 35 x 50 xm.

Stuur een bericht
 grafiekwerkplaats | binnen walevest 42 | 3311 ab dordrecht | 078 6314134

 Gkk/Ds: Kvk Rotterdam: 24335487 | btw: NL139484188.b01